Verdens mest sjældne vilde kat i stor fremgang | WWF Denmark

Verdens mest sjældne vilde kat i stor fremgangNyhed lagt på den 24 februar 2015   |  
Amurleopard
© WWF-Rus / ISUNR
Antallet af verdens mest sjældne kattedyr, amurleoparden, er fordoblet i antal siden 2007, viser ny optælling.
 
Der er nu mindst 57 amurleoparder i den russiske nationalpark, Land of the Leopard. Det er næsten en fordobling i forhold til 2007, hvor kun 30 leoparder blev registreret.
 
Det viser en optælling, som netop er offentliggjort.  
 
Derudover blev yderligere 8-12 amurleoparder registreret i tilstødende områder i Kina.
 
Amurleoparden, som er en sjælden underart af leoparden, bliver betragtet som verdens mest sjældne vilde kattedyr.
 
Optællingen har fundet sted med kamerafælder i et område på over 900.000 hektar, som er kendt som at være et kernelevested for amurleoparden.
 
Kamerafælderne indsamlede omkring 10.000 fotografier, som forskere har brugt til at identificere næsten 60 forskellige amurleoparder. Det er leopardens forskellige mønstre af pletter, der bliver brugt til at skelne leoparderne fra hinanden.
 
Optællingen blev udført af nationalparken Land of the Leopard i samarbejde med russiske forskningsinstitutioner og med støtte fra The Amur Leopard Centre og WWF i Rusland.
 
- Selvom amurleoparden stadig balancerer på kanten af udryddelsen, er optællingen et opmuntrende tegn på, at bestanden er ved at komme sig. Det er et bevis på, at bevaringsindsatsen virker. Nu er det afgørende at Kina og Rusland samarbejder om at beskytte de landområder, som amurleoparden lever i, siger Gitte Seeberg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden. 

Nationalparken Land of the Leopard indeholder alle de områder, hvor man ved amurleoparden formerer sig. Den blev etableret i 2012 og er også hjem for den truede sibiriske tiger.
 
Netop nu er det næste mål at kunne holde øje med amurleoparden på tværs af grænsen mellem Kina og Rusland. Det kan ske ved etablering ved en nationalpark på tværs af grænsen.

Støt WWF's arbejde for truede dyr - klik her: http://bit.ly/Truede-dyr-partner
 
Amurleopard
© WWF-Rus / ISUNR Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus