Flere tun i havet giver fattige mad på bordet i Østafrika | WWF Denmark

Flere tun i havet giver fattige mad på bordet i ØstafrikaNyhed lagt på den 11 september 2015   |  
Fisk bliver solgt på den lokale fiskeauktion på Zanzibar.
© Foto: Maj Manczak
I Kenya, Tanzania og Mozambique lever mange fattige familier af fiskene i havet. I dag er der flere tun at fange, og det giver familierne mere at spise og sælge.

I mange år har tunfisk været overfikset, og det har gjort det svært for fattige kystfiskere at fange nok fisk. Nu ser det ud til at gå fremad. De seneste tal fra Indian Ocean Tuna Commission tyder på, at tunfisk i den sydlige og vestlige del af Det Indiske Ocean ikke længere bliver overfisket.
 
Det har betydning på f.eks. Zanzibar, hvor der bor mange fiskere.  De fisker med garn i små både uden motor, og er meget afhængige af, at tunfiskene ikke overfiskes længere ude på havet.
 
Fiskekvoter og fangstmetoder er vigtige for antallet af tun
Tunbestandenes fremgang skyldes ikke mindst WWF’s og deres civilsamfundspartneres mangeårige pres på, samarbejde med og teknisk rådgivning til de nationale fiskeriministerier i regionen. Målet er at få regeringerne omkring det Indiske Ocean til at føre en fiskeri-politik, der tager mere hensyn til fiskebestandene og dermed også de lokale menneskers forhold.
 
Borgerrettigheder og mulighederne for civilsamfundets deltagelse i det politiske liv bliver i mange afrikanske lande indskrænket i disse år, men indenfor fiskerisektoren  oplever WWF og deres civilsamfundspartnere en øget interesse for samarbejde fra regeringernes side. Det giver håb for Zanzibar-fiskerne og tunbestandene. 

Læs flere gode nyheder her:

Bæredygtige rejer fra Vietnam bliver solgt i Netto
Flere vilde dyr i fremgang
Fisk bliver solgt på den lokale fiskeauktion på Zanzibar.
© Foto: Maj Manczak Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus