FSC-certificering giver større indtægter | WWF Denmark

FSC-certificering giver større indtægterNyhed lagt på den 24 september 2015   |  
FSC Skov Mexico Tømmer Skovhugst Træ
FSC logo painted on sustainable harvested logs. Uzachi forest, Oaxaca, Mexico
© N.C. Turner / WWF
Træproducenter, der er FSC-certificerede tjener mere, end dem, der ikke er, viser ny WWF-undersøgelse WWF. Derfor er der ikke kun miljømæssige og sociale grunde til at vælge at leve op til FSC certificeringen. Det kan betale sig på bundlinjen i troperne og for de små og mellemstore producenter uanset geografi. 
 
Af Jonas Schmidt Hansen
 
Små og mellem store træproducenter i troperne, der er certificerede af Forest Stewardship Council (FSC) tjener mere end dem, der ikke er. For at få FSC certifikatet, skal producenterne leve op til miljømæssige og sociale krav. Men de kan altså også tjene gode penge, ved at føre en bæredygtig forretning.

Det viser en ny undersøgelse WWF har lavet. De undersøgte virksomheder tjente i gennemsnittet 1,8 $ mere per kubikmeter træ end træpruducenter, der ikke er FSC-certificerede.
 
FSC certificeringen kræver en vis investering for at omlægge produktionen, så den bliver bæredygtig. Til gengæld er producenterne ret sikre på, at de har en langsigtet og bedre indtjenende virksomhed. Det er især de højere priser på FSC certificeret træ kombineret med mindre spild og at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere, der giver en højere indtægter for producenterne. Tyndere og mere stabile savklinger giver eksempelvis mere lige planker, og der kan skæres flere planker ud af hver stamme.

Mere effektiv produktion 
- Vi er rigtigt glade for, at vi nu har beviser for, at det godt kan betale sig økonomisk at følge FSC standarderne i troperne og blandt de små og mellemstore producenter. Undersøgelsen viser, at man kan tjene penge på grund af FSC certificeringen - og ikke på trods af den. Producenterne bliver mere effektive, når de skal leve op til certificeringens krav, og de har også fundet ud af, at det kan betale sig. Undersøgelsen kan hjælpe nuværende og kommende producenter og deres investorer til at tage det rigtige valg, siger Maj Manczak, WWF-seniorrådgiver for skov i Afrika og Asien.
 
I Asien og Afrika er den illegale tømmerhandel udbredt. Derfor går de enkelte lande glip af enorme summer i tabte skatteindtægter og oplever samtidig afskovning. FSC certificeringen sikre at producenterne lever op til lovgivningen og betaler skat og afgifter i deres respektive lande.
 
WWF vurderer, at FSC certificeringen på nuværende tidspunkt er den bedste måde at sørge for, at skovproducenterne fører bæredygtig skovdrift, der ikke fører til afskovning og samtidig skal de sørge for, at produktionen foregår socialt ansvarligt, så de ansatte arbejder under ordnede og sikre vilkår.
 
 
FSC Skov Mexico Tømmer Skovhugst Træ
FSC logo painted on sustainable harvested logs. Uzachi forest, Oaxaca, Mexico
© N.C. Turner / WWF Forstør
Cameroon Træ Skov FSC Tømmer
Logger cutting a felled Iroko tree at Pallisco logging concession, East province, Cameroon. Pallisco is FSC certified. To manage the forest sustainably, Pallisco selectively harvests one out of thirty areas each year. This area is then left to re-grow for thirty years and new trees are planted.
© Brent Stirton / Getty Images / WWF-UK Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus