WWF: Luk illegale tigertempler i Asien | WWF Denmark

WWF: Luk illegale tigertempler i AsienNyhed lagt på den 29 juli 2016   |  
tiger temple
© Jamie Cotten
40 døde tigerunger i en fryser og 1.000 amuletter lavet af tigerskind. Disse makabre fund og alvorlige forbrydelser blev afsløret under en politirazzia i Thailands Tiger Temple i juni. WWF opfordrer derfor i anledning af Global Tiger Day 29. juli alle regeringsledere i Asien til at undersøge samtlige tigre-avlscentre for mulig kriminalitet og lukke de steder, der viser sig at være involverede i misrøgt og ulovlig handel med det ekstremt truede dyr.

Lukning af illegale tigre-avlscentre er en vigtig del af kampen for at beskytte de resterende vilde tigre, der er tilbage i naturen – og vil derudover være et klart signal til de besøgende om at de i stedet skal støtte op om lovlige og veladministrerede zoologiske haver og dyrereservater i stedet.

I juni måned gjorde det thailandske politi en række uhyggelige fund i Tiger Temple lidt uden for Bangkok. Udover 137 levende tigre i fangenskab blev der fundet 40 døde tigerunger i en fryser, 30 unger konserverede i glas og omkring 1.000 amuletter lavet af tigerskind.

”De chokerende billeder fra Tiger Temple af frosne tigerunger, klar til at blive solgt, giver klare beviser for, hvad der virkeligt foregår bag kulissen på disse tigre-avlscentre, og hvorfor de skal lukkes,” udtaler Michael Baltzer, leder af WWF Tigers Alive Initiative.

7.000-8.000 tigre i fangenskab 

Ifølge Environmental Investigation Agency (EIA) findes der mere end 200 lignende avlscentre i Asien. Disse centre i blandt andet Kina, Laos, Vietnam og Thailand huser tilsammen 7.000-8.000 tigre i fangenskab – langt flere end de anslåede 3.900 tigre, der lever frit i naturen.

Mange af disse Tiger Temples, som i bund og grund er en turistattraktion, er sandsynligvis også involveret i ulovlige handel med tigre og tiger-produkter, hvis man tager deres utroligt høje driftsomkostninger i betragtning.

Turistattraktioner som Tiger Temple er med til at undergrave bestræbelserne på at beskytte de vilde tigre og standse den ulovlige handel ved at normalisere og legitimere salg af tigre-dele og produkter, som er  med til at drive efterspørgslen på markedet.

Derfor opfordrer WWF de asiatiske regeringer til at undersøge de eksisterende tigre-avlscentre for mulig kriminalitet og lukke dem, der bryder loven.

Man kan dog ikke lukke disse tigre-avlscentre fra den ene dag til den anden, da en grundig plan for tigrenes videre skæbne er nødvendig. De fleste af tigrene er nemlig opfostret i fangenskab og kan derfor ikke klare sig i den vilde natur. Der vil derfor være behov for international støtte for at hjælpe de asiatiske lande med at løse problemet. Herunder også streng kontrol med de avlscentre, der ikke lukkes, men udfases. 
tiger temple
© Jamie Cotten Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus