Grøn turisme vokser i Vietnam | WWF Denmark

Grøn turisme vokser i VietnamNyhed lagt på den 22 august 2016   |  
Ta Lai Longhouse i Cat Tien Nationalpark, Vietnam.
© WWF
VIETNAM. Vietnam er blevet et yndet rejsemål for millioner af mennesker verden rundt. Nu skal en større del af turismen gøres bæredygtig.

Af Hjalte Zacharewicz
Bragt i MetroXpress fredag d. 19. august 2016

Verden er vild med Vietnam.

Sidste år besøgte knap otte millioner mennesker landet. Det er mere end en tredobling på godt 10 år. Den voksende turistindustri har skabt vækst og millioner af jobs, men den har ikke altid været til gavn for landbefolkningen og miljøet.

I 2008 indledte WWF Verdensnaturfonden derfor et samarbejde med lokale myndigheder, rejsearrangører og en række landsbyer omkring Cat Tien-nationalparken i det sydlige Vietnam - målet var at skabe gode eksempler for bæredygtig turisme i landet.

Det resulterede i Ta Lai Langhuset, et traditionelt langhus, bygget af bambus og palmeblade, hvor lokale beboere arbejder som kokke, servicepersonale og som guider, der tager turister med ud på mountainbike, kajak eller trekkingture i området.

Landsbyboere og nationalparkens ansatte er blevet trænet i forvaltning af turisme og miljø.

- Når de lokale tjener penge på turisterne, behøver de ikke længere at fælde træer illegalt og skyde dyr i skoven, fortæller Trine Glue Doan, som er seniorrådgiver i WWF Verdensnaturfonden.

Mange af landsbyboerne er tidligere risbønder, der, i takt med at jorden blev udpint og overbelastet, var begyndt at leve af krybskytteri og ulovlig skovhugst.

- Skoven er et kæmpe ressourcekammer, og mange mennesker har været afhængige af den i generationer. Derfor handler det om at udnytte skovens rigdom bæredygtigt, forklarer Trine Glue.

Turisme i Vietnam
Vietnam vedtog i 2011 en ny national turismestrategi, der lægger op til udviklingen af en bæredygtig turisme, herunder bevarelse af traditionelle levemåder og beskyttelse af miljøet.

Siden 2010 har Vietnams turistmyndigheder, i samarbejde med EU, arbejdet på at lægge sociale og miljømæssige hensyn til grund for turismeudviklingen og markedsføringen af landet.

Turisme stod i 2015 for 9,5 procent af Vietnams bruttonationalprodukt (BNP) og beskæftiger flere end fire millioner mennesker i landet.

Kilde: WTTC/ VNAT.

Verdens bedste nyheder
Verden er ikke kun krig og konflikt, men også fremskridt, løsninger og mennesker, der formår at gøre livet bedre for dem selv og andre.

Hver fredag får du en af Verdens bedste nyheder i MetroXpress.
 
Bliv medlem af WWF
Ta Lai Longhouse i Cat Tien Nationalpark, Vietnam.
© WWF Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus