WWF om valget i USA: Dybt, dybt kritisk for klimaet | WWF Denmark

WWF om valget i USA: Dybt, dybt kritisk for klimaetNyhed lagt på den 09 november 2016   |  
USA's kommende præsident Donald Trump har, ifølge WWF-klimachef John Nordbo, en anti-klimapolitik.
© WWF
- Det er dybt, dybt kritisk det her. Valget af Trump kan sætte den globale klimaindsats år tilbage. Den klimapolitik, Trump står for, er en anti-klimapolitik, siger WWF Verdennaturfondens klimachef John Nordbo i en kommentar til valgresultatet i USA.

Nordbo understreger, at Trump ikke anerkender, at den globale opvarmning er et alvorligt problem, som kræver handling på nationalt og internationalt plan:
 
- Valget af Trump er et alvorligt tilbageslag for det internationale klimasamarbejde, hvor USA under Obama har haft en ledende rolle. Trump har sagt, at han vil trække USA ud af Paris-aftalen og droppe USA’s bidrag til den internationale klimaindsats, siger John Nordbo, der har denne opfordring til den danske regering:
 
- Lars Løkke Rasmussen bør med det samme tage initiativ til en diskussion i Det Europæiske Råd om, hvordan EU skal reagere på den nye amerikanske kurs på klimaområdet. EU må lægge maksimalt diplomatisk pres på Trump og gå efter at opbygge en alliance med Kina om at fortsætte det globale klimasamarbejde.

Vil rulle Obamas klimaplan tilbage 
- Med Trump ved magten er der risiko for, at USA’s udslip af drivhusgasser igen vil begynde at stige. Han har igen og igen sagt, at han vil redde den amerikanske kulindustri og rulle Obama’s klimaplan tilbage. Trump vil også åbne for nye olieboringer og rørledninger, og han vil skære dramatisk ned på den amerikanske miljøstyrelse, understreger WWF-klimachef John Nordbo videre.

Nordbo lover dog Trumps antiklima-politik kamp til stregen:

-Heldigvis er der kræfter i USA, som vil noget andet. Der er ansvarlige delstater og energiselskaber, som vil fortsætte med at investere i mere vedvarende energi, trods valget af Trump. Der er også mange amerikanske borgere, som er engageret i klimasagen, så Trumps anti-klimapolitik vil få kamp til stregen.
 
USA's kommende præsident Donald Trump har, ifølge WWF-klimachef John Nordbo, en anti-klimapolitik.
© WWF Forstør
WWF-klimachef John Nordbo lover Trumps anti-klimapolitik kamp til stregen.
© WWF Forstør
WWF-klimachef John Nordbo.
© Kim Vadskær / WWF Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus