Asia Pulp & Paper fejler med deres nye skovrydningspolitik | WWF Denmark

Asia Pulp & Paper fejler med deres nye skovrydningspolitikNyhed lagt på den 09 april 2013   |  
Burnt down forest contrasting with palm oil plantations on the left side of this picture, taken in Jambi Province, Indonesia.
© Mandatory
Papirgiganten Asia Pulp & Paper (APP) annoncerede i februar en ny skovrydningspolitik, som havde til formål at sætte en øjeblikkelig stopper for rydning af naturskov i Indonesien. En rapport fra ngo'en Eyes on the Forrest (EoF) afslører, at APP med deres nye politik højest beskytter 5.000 hektar skov. Dette skal ses i lyset af, at virksomheden gennem de sidste tre årtier har fældet mere end 2 millioner hektar skov på Sumatra i Indonesien. 

"Vi er meget skuffede, idet vi troede, at APP’s skovrydningspolitik ville være en god nyhed for Indonesiens skove, biodiversitet og borgere”, udtaler Nazir Foead, miljøfaglig leder i WWF Indonesien. Efter den offentliggjorte rapport har APP meddelt, at de vil stoppe afskovningen i Sumatra. Desværre sker dette først efter, at selskabet har ryddet næsten al naturskov.

WWF opfordrer APP til at forpligte sig til at genetablere skov
APP ønsker at lade fortid være fortid, men deres hidtidige forretninger har efterladt Indonesien med ødelagte økosystemer, sociale problemstillinger og stærkt truede dyrearter, der har mistet deres levesteder. Indonesiske ngo’er opfordrer APP til at genetablere udvalgte tørveområder og skov, for dermed at afbøde den skade, virksomheden i forvejen har forvoldt.

Til trods for løfter om det modsatte viser EoF’s rapport, at APP’s andel af skovrydning har været nogenlunde konstant mellem 1995 og 2011. Skovrydningsraten er ganske vist faldet i 2012 – men det skyldes desværre, at der er meget lidt naturskov tilbage at fælde.

I slutningen af marts opdagede ngo’er i Kalimantan (den indonesiske side af Borneo), at to af APP’s leverandører forsat fældede naturskov i området. Et område der skulle høre under APP’s løfte om stop for afskovning.

Det bekymrer WWF, at APP’s savværker fortsat tager imod tømmer fra disse områder, med begrundelsen at det var fældet inden APP’s løfter, som kom i februar 2013.

WWF Indonesien opfordrer APP til at lukke dette smuthul, da leverandørerne ellers kan forsætte med at bruge tømmer fra naturskov. WWF har foreslået den 5. maj. 2013, som deadline for, hvornår savværket ikke længere må acceptere tømmer fra naturskov.

WWF anbefaler, at papiropkøbere ikke handler med APP, da virksomheden ikke kan betragtes som en ansvarlig producent.

Burnt down forest contrasting with palm oil plantations on the left side of this picture, taken in Jambi Province, Indonesia.
© Mandatory Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus