Obama lover støtte til at stoppe handlen med truede dyr | WWF Denmark

Obama lover støtte til at stoppe handlen med truede dyrNyhed lagt på den 02 juli 2013   |  
Elefant Afrika Dyr
Afrikansk savanneelefant
© Martin Harvey / WWF
Præsident Barack Obama kom under sit statsbesøg i Tanzania i går med en glædelig meddelelse. Obama lover at støtte de afrikanske lande, som kæmper hårdt mod den voksende illegale handel med truede dyr.

Præsident Obama sagde, at han vil udstede et dekret, der vil organisere den amerikanske regeringens ressourcer, så USA kan samarbejde med regeringen i Tanzania og andre afrikanske lande i kampen for at stoppe den dødelige handel.

Dekretet indeholder:
  • Et løfte på 10 millioner dollars til at øge beskyttelsen af truede arter i nogle af de centrale afrikanske lande.
  • En “Presidential Task Force”, som inden for seks måneder skal udvikle en national strategi til at bekæmpe illegal handel med truede dyr. Fokus vil være på at bekæmpe krybskytteri, styrke regional lovgivning, reducere handlen og efterspørgslen efter dele fra truede dyr.
  • En revidering af den amerikanske regerings ”Transnational Organized Crime Strategy”, hvor målet er at den illegale handel med truede dyr skal op på samme niveau som våben-, narkotika- og menneskehandel.
Præsidenten påpegede: “Hele verden har et fælles ansvar for at sikre Afrikas skønhed til fremtidige generationer”.

Den største trussel

Den illegale handel med truede dyr er den største trussel mod elefanter, tigre og næsehorn. Det er en organiseret kriminalitet, som har direkte forbindelse til regionale konflikter, national sikkerhed og endda terrorisme.

"Præsident Obamas tilsagn om at hjælpe med at stoppe krybskytteriet på nogle af klodens truede arter er virkelig en god nyhed. Det giver et stærkt rygstød til alle, der er involveret i bekæmpelsen af den illegale handel med truede dyr. Lige fra parkvagter og lokale folk der arbejder ude i felten til beslutningstagere i hele verden," siger Gitte Seeberg, generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden, Danmark.

Krybskytteriet på især elefanter og næsehorn er steget voldsomt i løbet af de senere år, og de afrikanske lande har stærkt brug for hjælp til at bekæmpe problemet. Handlen med truede dyr er vokset til verdens fjerde mest indbringende kriminalitet, og de kriminelle grupper har et meget stærkt internationalt netværk. Derfor er Præsident Obamas løfte en stærk støtte til at stoppe handlen med truede dyr, som skal bekæmpes i Afrika, men også i Asien, da det handler om at få stoppet efterspørgslen efter dyredele.

Tæt på 30.000 elefanter dræbes årligt for deres elfenben. Dette elfenben finder især vej til asiatiske markeder. I Filippinerne blev der i sidste uge destrueret 5 tons konfiskeret elfenben. Den illegale handel foregår også i USA, og i maj blev to amerikanske forretningsmænd idømt fængsel og store bøder for handel med horn fra næsehorn. I år har krybskytter i Sydafrika allerede skudt 446 næsehorn.

WWF’s arbejde mod handlen

Gennem en global kampagne og et verdensomspændende netværk, arbejder WWF i forreste række i bestræbelserne på at få regeringer til at arbejde for at stoppe handlen med truede dyr.

WWF opfordrer alle regeringer - og især i lande som Kina, Vietnam, Thailand og USA, som er de største aftagere - til at styrke retshåndhævelsen, investere mere i bekæmpelsen af kriminelle netværk og forpligte sig til oplyse befolkningen om den ødelæggende handel.
Elefant Afrika Dyr
Afrikansk savanneelefant
© Martin Harvey / WWF Forstør
Desert black rhinoceros (Diceros bicornis bicornis) Addo Elephant National Park; Eastern Cape; South Africa, Critically endangered species
© naturepl.com /Mark Carwardine / WWF Forstør
Customs officials in Suvarnabhumi discover a shipment of African elephant tusks from Mozambique. Suvarnabhumi is a major hub for both wildlife and drug trafficking, Thailand.
© WWF Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus