WWF-projekt vinder international pris | WWF Denmark

WWF-projekt vinder international prisNyhed lagt på den 04 juli 2013   |  
A detail of some charcoal for sale on the road leading out of Virunga National Park, near the provincial capital of Goma, in the Democratic Republic of Congo.
© Kate Holt / WWF-UK

Projekt om energieffektive komfurer er med til at beskytte skoven og hjælpe fattige familier

Virunga Nationalpark i Den Demokratiske Republik Congo er under pres på grund af træfældning til trækul. Det truer det sårbare økosystem, som er hjemsted for mere end halvdelen af verdens stærkt truede bjerggorillaer.

I byen Goma, der ligger på grænsen til Virunga, bruger den hurtigt voksende befolkning en stor del af deres indkomst på ulovligt trækul fra parken. Den ulovlige træhugst har derfor også stor betydning for Virungas beboere og deres drøm om en gang at komme ud af fattigdommen.

Igennem projektet oplærer WWF små lokale virksomheder i at bygge og sælge de billige, kulturelt passende komfurer, der er energibesparende. Komfurerne halverer mængden af det trækul, der bruges til madlavning, og er derfor med til at beskytte det følsomme skovmiljø. Og det kan mærkes på husholdningsbudgettet hos de fattige.

Projektet hjælper også små landmænd med at opstarte bæredygtige træplantager til trækul uden for parken, for at imødekomme Gomas behov. Indtil nu er der blevet solgt 45.000 energibesparende komfurer.

Vinder af en Ashden Award 2013

Projektet blev i forsommeren indstillet til en Ashden Award, for at være et banebrydende projekt, der er med til at reducere CO2-udledning, mindske presset på et af Afrikas mest enestående naturområder og forbedre levevilkårene for lokalbefolkningen. Den 20. juni blev WWF’s projekt udvalgt til en af årets vindere.

”En ny rapport fra WWF anslår, at Gomas trækulsforbrug er reduceret med mindst 20 procent, hvilket resulterer i mindre udledning af drivhusgasser, og i at tusindvis af hektar skov i Virunga hvert år reddes”, fortæller Maj Manzcak, Seniorrådgiver for energi og skov i Afrika.

”Set fra en økonomisk vinkel halverer familier deres brændstofregning ved at bruge et energieffektivt komfur. Det svarer til en anslået besparelse på 6,6 millioner USD hvert år for byen Goma. Endelig er der gennem WWF’s arbejde med de små lokale virksomheder blevet skabt arbejdspladser. Mindst 600 kvinder er nu beskæftiget.”

A detail of some charcoal for sale on the road leading out of Virunga National Park, near the provincial capital of Goma, in the Democratic Republic of Congo.
© Kate Holt / WWF-UK Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus