USA intensiverer kampen mod illegalt elfenben | WWF Denmark

USA intensiverer kampen mod illegalt elfenbenNyhed lagt på den 11 september 2013   |  
Elefantmassakre i Cameroon
© WWF - Canon Green Renissance
Den amerikanske regering har i dag annonceret, at de vil destruere de 6 tons ulovligt elfenben, som er blevet beslaglagt i år. Illegal handel med elfenben har de seneste år betydet, at mere end 30.000 afrikanske elefanter årligt bliver dræbt af krybskytter. USA’s udmelding er derfor et positivt og vigtigt signal om, at produkter fra truede arter ikke er acceptabelt, hverken nationalt eller internationalt.

Stort marked for illegalt elfenben i USA

På trods af, at USA i 1989 forbød handel med elfenben, så er det amerikanske marked i 2013 stadigvæk en stor aftager af illegal elfenben. For at styrke indsatsen for at komme handlen med ulovlige produkter fra truede arter til livs, har den amerikanske regering for nyligt etableret ’Advisory Council on Wildlife Trafficking’ – et panel af kompetente rådgivere, heriblandt generalsekretær for WWF USA Carter Roberts. Panelet skal rådgive og samarbejde med regeringen om at udvikle en national strategi til bekæmpelse af den illegale handel.

Glædeligt og inspirerende

At USA igangsætter disse nye initiativer er både glædeligt og inspirerende og håbet er, at andre lande i det internationale samfund vil følge trop og intensivere kampen mod krybskytteri og illegal handel af produkter fra truede dyr.

Den 8. oktober vil de 6 tons elfenben blive brændt og det vil samtidig være et budskab til verden om at der er behov for en øget, fælles indsats hvis vi ønsker at bekæmpe den organiserede kriminalitet og illegale handel der hver eneste dag berøver verden for elefanter, næsehorn og tigre.
Elefantmassakre i Cameroon
© WWF - Canon Green Renissance Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus