WWF jubler: Olieselskab dropper boringer i Afrikas ældste nationalpark | WWF Denmark

WWF jubler: Olieselskab dropper boringer i Afrikas ældste nationalparkNyhed lagt på den 11 juni 2014   |  
Congo Dyr Gorilla Skov Regnskov
Gorilla gorilla beringei Mountain Gorilla Family at play Virunga National Park, Dem.Rep.of Congo
© Martin Harvey / WWF
Britisk olieselskab dropper efter langvarigt pres fra WWF Verdensnaturfonden nu sine aktiviteter i naturperlen Virunga Nationalpark – og lover samtidig at holde sig ude af alle andre UNESCO-verdensarvsområder

Olieselskabet Soco International PLC stopper sine aktiviteter i Afrikas ældste nationalpark, Virunga Nationalpark i DR Congo, og forpligter sig til at forblive ude af alle andre UNESCO-verdensarvsområder.

Det er en stor sejr for naturen og hele vores planet, lyder det fra WWF Verdensnaturfonden, der i lang tid har kæmpet for at stoppe Socos kontroversielle olieudvindingsplaner i nationalparken, der siden 1979 har været udpeget som et UNESCO-verdensarvsområde.

- Vi har nu fået fjernet den mest akutte trussel mod Virunga og parkens enestående natur- og dyreliv. Lokalbefolkningen og de udryddelsestruede bjerggorillaer, som er blandt parkens mest ikoniske dyr, kan ånde lettet op, siger Gitte Seeberg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Over 750.000 WWF-støtter – heraf flere tusinde danskere – har gennem en underskriftsindsamling forlangt, at Soco stopper sine aktiviteter i parken.

- Nu er tiden inde til at regeringen i DR Congo annullerer alle de olielicenser, der er i parken og på den måde beviser, at de mener det alvorligt, når de tidligere har fastslået, at Virunga har enestående værdi for hele kloden, siger Gitte Seeberg.

Socos retræte fra Virunga kommer efter det franske olieselskab Total i fjor droppede sine planer om olieudvinding i parken, også som direkte følge af press fra WWF.
Congo Dyr Gorilla Skov Regnskov
Gorilla gorilla beringei Mountain Gorilla Family at play Virunga National Park, Dem.Rep.of Congo
© Martin Harvey / WWF Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus