Millioner slukkede lyset verden over under Earth Hour | WWF Denmark

Millioner slukkede lyset verden over under Earth HourNyhed lagt på den 21 marts 2016   |  
EH 2016
© WWF EH
Earth Hour 2016 har været en verdensomspændende succes. Folk fra hele verden står sammen om at sætte fokus på klimaforandringerne og kræver handling 
 
Af Amalie Rolst Christensen

I lørdags, da Earth Hour blev markeret i hele verden fra Danmark til Australien, stod millioner af mennesker sammen om, at sætte klimaforandringerne på dagsordenen ved at markere Earth Hour på forskellig vis.

Earth Hour har i år 10-års jubilæum og har siden sit første år samlet flere og flere mennesker, organisationer og arbejdspladser om det globale mål, at ændre kursen på klimaforandringerne.
 
”De sidste 24 timer har endnu engang vist os alt det vi kan opnå, når vi står sammen for en sag,” siger Siddarth Das, administrerende direktør i Earth Hour Global.
 
”Hver lyskontakt der slukkes repræsenterer en opfordring til at tænde vores kollektive magt og er det første skridt i forsvaret for vores planet og kampen mod klimaforandringerne,” siger Siddarth Das.
 
Earth Hour er vokset fra at være et lokalt tiltag i Sydney i 2007 til i dag at være verdens største klimaevent. 

Til dato har WWF’s Earth Hour-tiltag stået bag mere end 1,23 mio. individuelle tiltag i kampen mod klimaforandringerne, som bl.a. inkluderer lokale aktiviteter som genplantning og genbrug, opfordringer til klimavenlig politik, samt online kampagner til at fremme klimabevidsthed og klimatiltag.
 
 
Earth Hour 2016 i tal
 
  • 178 lande har deltaget
  • Mere end 6600 begivenheder er registreret på det digitale Earth Hour kort
  • 1,23 mio. individuelle tiltag er taget i kampen mod klimaforandringerne
  • 400 ikoniske bygninger har slukket lyset verden over, herunder: Operahuset i Sydney, Big Ben tårnet i London, Tokyo Tower, Empire State Building i New York, Marina Bay Sands Hotel i Singapore og Eiffeltårnet i Paris.
  • Mere end 2,5 mia. officielle Earth Hour hashtags på digitale medier 
EH 2016
© WWF EH Forstør
Tower Bridge London
© WWF EH Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus