Hæsblæsende WWF-program på Naturmødet 2017 | WWF Denmark

Hæsblæsende WWF-program på Naturmødet 2017



Nyhed lagt på den 17 maj 2017   |  
Deltag i en af WWF's syv strandvandringer under Naturmødet i Hirtshals. Se nærmere om tiderne hosstående program.
© Amalie Rolst Christensen/WWF
WWF har både camp på stranden og stand i teltbyen og byder på tangpesto, fiskesuppe, strandvandringer, strand-yoga, vodtrækkende skoleelever og lidt godt til hjernen i form af korte powerspeaks

WWF får både en telt-stand i Naturmødets centrale telt-by og en camp på stranden - nærmere bestemt Husmor Strand lige syd for Hirtshals Havn. Naturmødet åbner torsdag den 18. maj og slutter lørdag den 20. maj. 
 • Torsdag-lørdag kan du komme med på WWF's legendariske strandvandringer med senior marinbiolog Peter Blanner og finde ud af, hvad opskyllet på stranden fortæller om havets tilstand.
 • Der er strandvanding torsdag kl. 15 og 17. Fredag kl. 11, 13, 15 og 17. Strandvandringen kl. 15 er delux-udgaven, hvor Henrik Beha Pedersen fra Plastic Change deltager. Lørdag kl. 10 og 13 er der yderligere to strandvandringer.
 • Du kan opleve strand-yoga og se og mærke havets spændende dyre- og planteliv med WWF's havmænd Peter Skødt Knudsen og Morten Rud. 
 • Outdoor-kokken fra Gourmensch - alias Jakob Nusbaum - vil fra eget feltkøkken på stranden fredagen igennem servere gratis fiskesuppe og frisklavet, herlig tang-pesto. Sidste år var Nusbaums outdoor-rastaurant et sandt tilløbsstykke. På to dage langede han ikke mindre 1.500 kopper fiskesuppe over disken.
 • Fredag formiddag kan du opleve skoleelever fra Hirtshals trække vod og stryge havbunden med rejehov.  Bagefter vil skoleleverne  – i samarbejde med WWF’s hav- og naturformidlere – se nærmere på hvad skoleeleverne har fået i nettene af skaldyr, fisk og andre spændende ting.  
 • Du kan også få en snak med WWF's nye generalsekretær Bo Øksnebjerg på WWF's strand-camp fredag eftermiddag kl. 14-16.
Powerspeaks
I WWF's telt i den centrale telt-by er der en fest af miljøfaglige powerspeaks fra WWF-eksperter gennem alle tre dage. Kom forbi og få lidt godt til hjernen.
 • Programleder for skov og biodiversitet Bo Normander powerspeaker over emnet 'Vi vil ha' mere vild natur i danske skove' om torsdagen. Kl. 13 og 15.
 • Programleder for havbeskyttelse, Thomas Kirk Sørensen, er på fredag med powerspeaken 'Havbeskyttelse til havs - gør Danmark det godt nok?' kl. 11 - og igen kl. 15 med emnet 'Marint affald og fiskeri'.
 • Programleder for fiskeri og akvakultur, Christoph Mathiesen  giver dig en powerspeak om 'Bæredygtighed i fiskeri og akvakultur' kl. 13.
 • Mød også Århus Universitet, Bioscience, og bliv klogere på havets store og små mirakler. Kig med i deres medbragte mikroskoper, stereolupper og bakker hele fredagen og lørdag formiddag. Se mere om Bioscience formidlingsprojekt 'Hoved i havet' på facebook-siden af samme navn.  
 • Fredag kl.16-18 - i WWF-teltet i den centrale telt-by - er der igen mulighed for at få en snak med WWF-generalsekretær Bo Øksnebjerg. ​  
 • Torsdag, fredag og lørdag kan du høre nærmere om WWF’s flagskibs-projekter 'Opdag Havet 2.0.' (Finansiseret af Aage V. Jensen Naturfond), 'Naturskånsom fisk - fra hav til tallerken' (Finansieret af VELUXFOUNDATIONS) og 'Mere vild natur i danske skove' (Finansieret af 15. Juni Fonden).  
 • Fredag kl. 17 står WWF bag en debat om den kommende havplan. Den foregår i debat-teltet LEARN. Senest i 2021 skal Danmark have sin første hav-plan på plads, som skal fremme økonomisk vækst gennem bæredygtig udnyttelse af havarealer og sikre sameksistensen mellem erhvervsfiskeri, sportsfiskeri, råstofindvinding, søtransport, havvind, olie/gas, friluftsliv, turisme, natur og miljø m.m. WWF Verdensnaturfonden arrangerer i den anledning en debat om hav-plan – den eneste hav-debat under Naturmødet 2017. 

Læs mere om WWF på Naturmødet her.
 
Deltag i en af WWF's syv strandvandringer under Naturmødet i Hirtshals. Se nærmere om tiderne hosstående program.
© Amalie Rolst Christensen/WWF Forstør
Hot på Naturmødet: Gourmensch - alias outdoorcockeren Jakob Nusbaum står klar med fiskesuppe og tangpesto til dem, der besøger WWF's strandcamp på Husmor Strand lige syd for Hirtshals Havn.
© Jan Kejser/Gourmensch Camp Forstør
Snyd ikke dig selv fra at deltage i en af WWF's strandvandinger. Billedet viser WWF's senior marinbiolog Peter Blanner i aktion på Husmor Strand i Hirtshals under Naturmødet 2016.
© Siri Dannesboe/WWF DK Forstør
WWF's strandaktiviteter under Naturmødet 2016 var lidt af et tilløbsstykke. Her er er det Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt (S), der kikker forbi og få sig en snak med WWF's hav- og naturformidler Peter Skødt Knudsen, som også kan opleves for fuld skrue under naturmødet 2017..
© WWF DK Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus