Fælder truer tiger-fremgang | WWF Denmark

Fælder truer tiger-fremgangNyhed lagt på den 29 juli 2017   |  
Kamera-fælde-foto af Sumatra-tiger.
© WWF-Indonesien
WWF opfordrer – på Global Tiger Day – regeringerne i de lande, hvor tigrene lever, til at styrke indsatsen mod krybskytteri.

WWF opfordrer – på Global Tiger Day – regeringerne i de lande, hvor tigrene lever, til at styrke indsatsen mod krybskytteri. WWF opfordrer til et særligt fokus på tiger-fælder – snarer og primitive fodfælder, som i stigende grad udgør en trussel mod verdens kun knap 3.900 vilde tigre.

- Snarer og primitive fodfælder lavet af f.eks. gearkabler fra cykler er blevet et kæmpe problem for tigrene i Asien. Krybskytter bruger i stigende grad fodfælder og snarer til at fange tigrene med. En hensynsløs og brutal metode, der udsætter tigeren for ufattelige lidelser, mens den er fanget i snøren, siger WWF Verdensnaturfondens wildlife-ekspert, programleder for skov og biodiversitet Bo Normander.

Indsats mod overtro helt nødvendig
- Krybskytternes fælder er nu den største trussel mod tigeren. Vi opfordrer regeringerne i de lande, hvor tigeren lever, til at øge indsatsen mod krybskytter – samtidig med en øget indsats mod den overtro, der hævder at tigerknogler har en medicinsk virkning. En overtro, som er udbredt i lande som Kina, Vietnam og andre asiatiske lande, understreger Bo Normander.

Det er umuligt at opgøre, hvor mange snarer og fodfælder, der sættes op om dagen. Men i Sumatras tropiske regnskovsområde, som er det eneste sted på kloden, hvor tigre, orangutanger, elefanter og næsehorn lever i samme område, anslås det, at antallet af snarer og fodfælder er fordoblet på blot otte år - fra 2006 til 2014.

Tilbage i 2010 vedtog tiger-landene et ambitiøst mål: At antallet af vilde tigre i naturen skulle fordobles fra omkring 3.200 til mindst 6.000 i 2022.

I 2016 viste en optælling i tiger-landene en glædelig fremgang i tiger-bestandene til 3.890 samlet set. En fremgang, som altså nu trues af et stigende antal tiger-fælder.

Hjælp WWF med at redde tigeren: Bliv WWF Tigerpartner nu.

 
Kamera-fælde-foto af Sumatra-tiger.
© WWF-Indonesien Forstør
Konfiskerede tiger-snarer.
© Foto: Ranjan/Ramchandani Forstør
Afdød tiger - offer for primitiv tiger-fælde.
© Foto: Antonio Olmos/WWF-UK Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus