Ny guide fra WWF hjælper investorer med grønne investeringer | WWF Denmark

Ny guide fra WWF hjælper investorer med grønne investeringerNyhed lagt på den 06 december 2017   |  
Isbjørnens arktiske hjem trues af klimaforandringer
© Paul Nicklen/National Geographic Stock / WWF-Canada
WWF lancerer i dag en række anbefalinger til investorer, der skal guide dem i at tage bedre hensyn til klimaet, når de investerer. Det sker umiddelbart før et internationalt topmøde, der skal mobilisere offentlig og privat finansiering til at bekæmpe klimaforandringerne.

Klimaforandringerne udgør ikke kun en risiko mod vores natur og miljø – det er også en finansiel risiko. Derfor lancerer WWF nu en investeringsguide, der skal støtte europæiske pensions- og forsikringsselskaber i at inddrage klimahensyn, når de investerer. På den måde kan investeringerne være med til at bakke op om Paris-aftalens mål om at holde temperaturstigningerne et godt stykke under 2 grader og helst 1,5 grad.

Investeringsguiden kommer umiddelbart op til et finansielt topmøde i Paris, hvor den franske præsident Emmanuel Macron har inviteret en bred kreds af aktører samt stats- og regeringschefer til det såkaldte One Planet Summit.

Det er win-win at investere i at beskytte vores klima frem for at ødelægge det – ikke kun for at passe på vores planet, men også for at reducere de finansielle risici og i stedet maksimere afkastet af investeringerne”, siger Hanne Jersild, der er seniorrådgiver i WWF Verdensnaturfonden.

Guiden anbefaler blandt andet investorer at opgøre og offentliggøre, hvordan deres portefølje matcher Paris-aftalen, integrere klimahensyn i deres investeringspolitik, sætte mål i overensstemmelse med videnskaben (science based targets) og udøve indflydelse via deres investeringer med fokus på klima, hvis de beholder klimabelastende selskaber i deres portefølje.

Nogle af de europæiske pensionsselskaber viser allerede et lederskab på det her område, men der er stadig rigtig mange investeringer i sort energi. Vi håber, at vores nye guide vil give investorerne nogle gode redskaber til at bevæge sig hurtigere og længere i en klimavenlig retning”, siger Hanne Jersild.

I de kommende uger offentliggør WWF yderligere to guides til investorer. Disse vil være sektor-specifikke og have fokus på henholdsvis kulminer og energiselskaber - to kritiske sektorer ud fra et klimasynspunkt.
 
 
Isbjørnens arktiske hjem trues af klimaforandringer
© Paul Nicklen/National Geographic Stock / WWF-Canada Forstør
Gas Canada Arktis Klima
A flare test of a gas well is conducted in the Canadian Arctic, King Christian Island, Canada.
© National Geographic Stock/ O. Louis Mazzatenta / WWF Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus