Gående fisk og andre utrolige arter opdaget i Himalaya | WWF Denmark

Gående fisk og andre utrolige arter opdaget i HimalayaNyhed lagt på den 05 October 2015   |  
Den nyopdagede art: Blå dværgslangehovedfisk
© Henning Strack Hansen
En gående fisk og en nysende abe er blandt de over 200 nye arter, der er opdaget i østlige Himalaya, viser ny rapport.

Over 200 nye arter er i de seneste år blevet opdaget i det østlige Himalaya, viser WWF-rapporten Hidden Himalayas: Asia’s Wonderland, der udgives i dag.
 
Blandt de nye arter er en nysende abe og en ’gående’ fisk. I alt er der opdaget 133 planter, 39 hvirvelløse dyr, 26 fisk, 10 padder, et krybdyr, en fugl og et pattedyr.
 
Omfanget og mangfoldigheden af nye dyrearter – i alt er 211 arter opdaget fra 2009 til 2014 – viser, at den østlige Himalaya-region er blandt de biologisk set mest varierede steder på Jorden.
 
- Jeg er begejstret over, at denne region bliver ved med at overraske verden med dens rige natur. Samtidig er den hast, som opdagelserne finder sted med, opløftende, siger Ravi Singh, generalsekretær for WWF Indien og leder af WWF’s Living Himalaya-projekt.

Blandt de mest opsigtsvækkende opdagelser er en blå dværgslangehovedfisk, der kan indånde atmosfærisk luft, overleve på land i op til fire dage og bevæge sig noget kluntet hen over jorden. Et andet dyr er en uheldig abe, hvis næse vender op ad, så den nyser hver gang, der falder regn.
 
Rapporten understreger samtidig de trusler, som økosystemerne i den østlige Himalaya-region, der omfatter Bhutan, det nordøstlige Indien, Nepal, det nordlige Myanmar og det sydlige Tibet, står over for. Eksempelvis betyder menneskets indtog, at kun 25 procent af regionens oprindelige habitater er intakte og at hundredvis af de arter, der lever i regionen er truet på globalt plan.
 
Regionen trues af primært af klimaforandringer, men også befolkningstilvækst, afskovning, overgræsning, krybskytteri, minedrift og forurening presser de sårbare økosystemer i området, fremgår det af rapporten. 
 
- Vi står over for en stor udfordring med at sikre mangfoldigheden i dette fantastiske område. En stor bevaringsindsats er afgørende for de arter, vi først nu lærer at kende og de der endnu ikke er opdaget. Vejen frem er, som så mange andre steder i verden, at vi vælger bæredygtig udvikling, der skåner naturen, frem for udvikling, der ødelægger naturen, siger Gitte Seeberg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Himalaya-regionen er hjemsted for mindst 10.000 plantearter, 300 pattedyrsarter, 977 fuglearter, 176 krybdyrarter, 105 paddearter og 269 arter af ferskvandsfisk.
 
30 procent af alle planterne og krybdyrene findes kun i Himalaya, mens det gælder for 40 procent af paddearterne.
 
WWF er aktivt involveret i udviklingen af grønne økonomier i landene i det østlige Himalaya, ligesom WWF støtter og udvikler projekter i regionen, der arbejder for at sikre områdets biodiversitet.

Støt WWF's arbejde for at bevare naturens mangfoldighed af dyrearter: Bliv WWF Truede dyr-partner nu.
 
Den nyopdagede art: Blå dværgslangehovedfisk
© Henning Strack Hansen Forstør
Protobothrops himalayansus (pitviper)
© Liang Zhang Forstør
Spotted-Wren-babbler
© Ramki Sreenivasan Conservation India Forstør
Bompu Litter Frog, Leptobrachium bompu
© Sanjay Sondhi Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus