Ny rapport sætter fokus på pensionkassers grønne ansvar | WWF Denmark

Ny rapport sætter fokus på pensionkassers grønne ansvarNyhed lagt på den 02 august 2013   |  
Vind Energi Vedvarende Energi Klima
Wind turbines funnel wind from the Columbia River Gorge, Washington-Oregon border, United States.
© National Geographic Stock/ Mark Thiessen / WWF
WWF Verdensnaturfonden udgiver en ny rapport, der sætter fokus på de største danske pensionskassers ansvar for vores fælles fremtid.

Med rapporten sætter WWF fokus på pensionskassernes fortsatte investeringer i fossil energi, der er med til at fastholde verden i afhængighed af fossile brændsler, mens der i stedet burde investeres langt mere i vedvarende, grøn energi.

WWF vil med rapporten både appellere til pensionskasserne om at tage større grønt ansvar og samtidig appellere til pensionskassernes medlemmer – alle os danskere – om at vi bør stille krav til, hvad vores pensionsopsparinger investeres i.

Et stort flertal i Folketinget har som målsætning af gøre Danmark fossilfrit i 2050, men hvis vi – og resten af verden - skal nå det mål, kræver det at alle – og i høj grad også pengestærke investorer – trækker samfundet i den rigtige retning og stopper med at investere penge i fossil energi.

Rapporten indeholder en ranking af de otte største danske pensionskasser, nemlig ATP, Danica Pension, Industriens Pension, Nordea Liv og Pension, PensionDanmark, PFA, PKA og Sampension.

Den ranking er udarbejdet udfra en række parametre, som målsætning for investeringer og ekskluderingslister, der i WWFs øjne er med til at gøre en pensionskasse klimabevidst.

Rapporten bygger på en gennemgang af offentligt tilgængelig informationer på pensionskassernes hjemmesider, samt interviews med pensionskassernes investeringsansvarlige. Den er udarbejdet af WWFs klima- og energiteam i sommeren 2013.

Læs mere i Dagbladet Information her

Download rapporten som pdf til højre herfor.

For yderligere information kontakt pressemedarbejder Rune Langhoff på r.langhoff@wwf.dk eller 31471134
Vind Energi Vedvarende Energi Klima
Wind turbines funnel wind from the Columbia River Gorge, Washington-Oregon border, United States.
© National Geographic Stock/ Mark Thiessen / WWF Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus