139 bizarre og smukke nye arter opdaget i Mekong-regionen | WWF Denmark

139 bizarre og smukke nye arter opdaget i Mekong-regionenNyhed lagt på den 07 august 2015   |  
Der er registreret en ny art af flagermus, Hypsugo dolichodon. Som vist på billedet er denne flagermus udstyret med kraftige tænder, så den er i stand til at knase sig igennem store, kraftige insekter, som den fanger i luften.
© Judith L. Eger
En flagermus med mareridtsagtige hugtænder, en helt usædvanlig hveps og verdens næstlængste insekt, en vandrende pind på 54 centimeter er blandt de nye arter, der er opdaget af videnskabsfolk i Sydøstasiens Mekong-region i 2014. Mange af de opdagede arter er allerede i fare for at uddø, viser en ny rapport fra WWF.

At arterne er i fare for udryddelse er alvorligt, da en høj diversitet af liv er vigtigt for både økosystemer og mennesker. Og selvom der findes nye arter hver uge, så uddør mange arter også. Dyrene er truet af menneskers brug af skove og naturens ressourcer. For eksempel bygges der lige nu en vej tværs gennem bjerglandskabet på grænsen mellem Thailand og Myanmar. Det omfatter et af de vigtigste landskaber for mange dyr og planter i Mekong-regionen, og huser bl.a. den største bestand af tigere i Sydøstasien. Vejen skal fungere som en smutvej fra Bangkok i Thailand til det Indiske oceans handelsveje i havnebyen Dawei i Myanmar.

Det er altid interessant, når forskerne finder nye arter, men vi kan kun gætte på, hvor mange arter der er forsvundet, før de blev opdaget. Det er vigtigt, at vi fortsat arbejder for at passe på moder jords skatkiste ikke bare i Mekong-regionen, men over hele verden”, siger Gitte Seeberg, Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

I alt er 90 arter af planter, 23 krybdyr, 16 padder, ni fisk, og et pattedyr beskrevet i rapporten, Magical Mekong. Rapporten kan findes på WWF’s hjemmeside.
Dette bringer det samlede antal af nye arter, som er opdaget i Mekong-regionen, der omfatter Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand og Vietnam, op på 2.216 mellem årene 1997 og 2014 - i gennemsnit tre nye arter om ugen. Aage V. Jensen Fonden støtter WWF Verdensnaturfondens arbejde i Mekong-regionen.
Der er registreret en ny art af flagermus, Hypsugo dolichodon. Som vist på billedet er denne flagermus udstyret med kraftige tænder, så den er i stand til at knase sig igennem store, kraftige insekter, som den fanger i luften.
© Judith L. Eger Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus