Drøm gik i opfyldelse: 100-årig ansigt til ansigt med isbjørn | WWF Denmark

Drøm gik i opfyldelse: 100-årig ansigt til ansigt med isbjørnNyhed lagt på den 19 november 2013   |  
Polar bear (Ursus maritimus) playing in the snow, 80 degrees north
© WWF / Sindre Kinnerød
100-årige Elsa Bailey realiserede med hjælp fra WWF sin livslange drøm om at møde isbjørnen i det fri. Det skete under et arktisk eventyr.

Et af WWF Verdensnaturfondens nyeste medlemmer, Elsa Bailey, udlevede for nyligt sin livslange drøm om at se isbjørne i naturen. Det skete i den høje alder af 100 år.

Oplevelsen kom i stand efter et sammentræf af tilfældigheder.

Elsa Bailey fejrede sin runde fødselsdag på ski højt oppe i Colorados bjerge. Her blev hun interviewet af en TV-station, og det fangede opmærksomheden hos Becky Pahl, der arbejder hos WWF’s rejsepartner, Natural Habitat Adventures.

I interviewet fortalte Elsa Bailey, at selvom skisport på 100-årsdagen havde høj prioritet, var hendes højeste ønske at se isbjørne i levende live i den fri natur.

Så Becky Pahl kontaktede Elsa Bailey og dette efterår rejste Elsa sammen med WWF Verdensnaturfonden og Natural Habitat Adventures til Churchill, Canada, bedre kendt som "Polar Bear Capital of the World".

Hvert efterår samles isbjørnene på tundraen ved Churchill, hvor de venter på, at isen fryser ved Hudson Bay.

Elsa og hendes rejsefæller tilbragte tre nætter i et polarrefugium - et rullende hotel, der gør det muligt for rejsende, at bo på den arktiske tundra tæt på isbjørnene (og samtidig holde en sikker afstand, naturligvis)

Fra en hævet udsigtsplatform udlevede Elsa sin drøm: Isbjørnene nærmede sig polarrefugiet – legende og nysgerrige.

"Isbjørnen stoppede, hævede sit hoved og begyndte at gå mod os," fortæller Elsa om sit første møde med isbjørnen.

Isbjørneobservationerne var blot starten på Elsas arktiske eventyr. Turen bød også på hundeslædetur, hvor Elsa følte sig godt hjemme. I 1960'erne tilbragte Elsa en vinter i Eagle, Alaska, hvor hun jævnligt benyttede sig af hundeslæderne.

Elsa var ivrig efter at lære om arktiske økosystemer, hvorfor hun stillede mange spørgsmål til guiderne om livet på tundraen, og hvordan de vilde dyr, for eksempel polarræve, sneugler og rensdyr, tilpasser sig til at leve under Arktis’ ekstreme vejrforhold.

Se billeder fra rejsen på WWFs amerikanske website.
Polar bear (Ursus maritimus) playing in the snow, 80 degrees north
© WWF / Sindre Kinnerød Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus