Vellykket redningsaktion af gorillaunge | WWF Denmark

Vellykket redningsaktion af gorillaungeNyhed lagt på den 23 januar 2012   |  
Gorilla Østafrika Dyr
Gorilla gorilla beringei Mountain gorilla Baby playing on mother's back Virunga National Park, Democratic Republic of Congo
© Martin Harvey / WWF
Myndighederne i Congo er bekymrede over den betydelige stigning i handlen med gorillaunger. Handlen med gorillaunger i den østlige del af den Demokratiske Republik Congo ser ud til at være tiltagende.

Oplysningerne kommer fra ”Congolese Wildlife Authorities (ICCN)”, som har optrævlet hele fire sager, hvor gorillaunger er blevet taget til fange af krybskytter siden april 2011 . Det er det højeste antal, der endnu er konfiskeret på bare et år, og det skaber også bekymring i Virunga Nationalpark.

"Vi er meget bekymrede over det voksende marked for gorillaunger, der giver næring til meget farlige bandeaktiviteter i de ukontrollerede områder af det østlige DRC", fortæller en medarbejder fra Virungas National Park. "Vi står magtesløse overfor den internationale handel med gorillaunger, selvom vores rangers gør alt, hvad de kan".

Vellykket redningsaktion

Den seneste redning fandt sted torsdag den 6. oktober 2011. Her tog et team bestående af parkens rangers undercover forklædt som potentielle købere af sted for at redde en gorillaunge. Det hele foregik i byen Kirumba, som ligger i Lubero området nær den vestlige grænse af parken. Klædt i civilt tøj mødte de krybskytterne, og der blev aftalt en pris for den kun halvandet år gamle hangorillaunge, som krybskytterne havde skjult i en lille rygsæk. De civilklædte rangers fik anholdt de tre krybskytter, så snart de var i besiddelse af gorillaungen.

"Det er desværre meget sandsynligt, at både gorillamoderen og andre gorillaer er blevet dræbt i forbindelse med, at krybskytterne fangede ungen. Det er meget vanskeligt at få fat i en gorillaunge, når den er sammen med sin familie", fortalte lederen af operationen, Christian Shamavu. .Krybskytterne vil formentligt aldrig indrømme, at de har gjort det, selvom det er sandheden.
Gorilla Østafrika Dyr
Gorilla gorilla beringei Mountain gorilla Baby playing on mother's back Virunga National Park, Democratic Republic of Congo
© Martin Harvey / WWF Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus