Dansk 2030-mål for nul kul er en gratis omgang for regeringen | WWF Denmark

Dansk 2030-mål for nul kul er en gratis omgang for regeringenNyhed lagt på den 16 november 2017   |  
Climate. CO2
Kulkraftværk i Nottinghamshire, UK
© Global Warming Images / WWF
WWF glæder sig over ​den nye globale alliance for udfasning af kul, der i dag blev lanceret på COP23 i Bonn. Men det er en gratis omgang for Danmark.

Flere end 20 lande og regioner har tilsluttet sig alliancen ”Powering Past Coal” og dermed forpligtet sig til at udfase kul fra deres elproduktion inden 2030. Et sådant globalt samarbejde er et vigtigt skridt i retning mod en kul-fri fremtid, mener WWF.

Danmark er er et af landene i den nye alliance, men for Danmarks vedkommende er 2030-målet en gratis omgang. DONG/Ørsted besluttede nemlig tidligere i år at udfase kul i 2023, og de to resterende kulkraftværker i Danmark, Nordjyllandsværket og Fynsværket, har allerede meldt ud, at de vil udfase kul senest i 2030.

- Det er naturligvis positivt, at den danske regering nu igen sætter et mål for udfasning af kulkraft. Man må bare samtidig konstatere, at udviklingen har overhalet regeringen indenom, og at det ville have klædt regeringen at have meldt sig på banen langt tidligere og med et 2025-mål, siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, og fortsætter:

- Mens Frankrig har fremrykket sit mål til 2021, og Italien vil udfase i 2025, har den danske regering valgt at lægge sig i den bageste del af feltet med et 2030-mål.

Da Venstre-regeringen kom til i 2015, valgte den at skrotte det 2030-mål, som den forrige regering havde sat.

Kul er den energiform, der belaster klimaet mest, og udfasning af kul er afgørende for at nå målet om, at temperaturen maksimalt må stige med 1.5°C.

Derudover dør flere end 800.000 mennesker hvert år som følge af kulforurening.

Læs deklarationen fra alliancen ”Powering Past Coal” her: https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/660041/powering-past-coal-alliance.pdf
Climate. CO2
Kulkraftværk i Nottinghamshire, UK
© Global Warming Images / WWF Forstør
WWF arbejder for et kulfrit Danmark
© WWF Forstør
Bo Øksnebjerg
© Jesper Edvardsen Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus