Ny international WWF præsident | WWF Denmark

Ny international WWF præsidentNyhed lagt på den 21 november 2017   |  
WWF's nye internationale præsident Pavan Sukhdev
© Deutsche Bank / WWF
Pavan Sukhdev bliver ny formand for WWF International’s bestyrelse og dermed WWF’s nye præsident. Han kommer fra et job som leder af UNEP’s Green Economy Initiative og overtager posten fra Yolanda Kakabadse, der har siddet som WWF’s præsident i otte år.

Den nye præsident i WWF International har stor erfaring med internationalt arbejde med bæredygtighed som omdrejningspunkt. Pavan Sukhdev har fungeret som Special Advisor og leder af UNEPs Green Economy Initiative fra 2008 til 2011. Her har han i samarbejde med mange internationale og nationale organer blandt andet stået i spidsen for en af de helt store rapporter om en mere bæredygtig vækst og økonomi i fremtiden, nemlig Green Economy Report.

"Pavan Sukhdev er en sand thought leader i bæredygtighed og en meget indflydelsesrig stemme blandt beslutningstagere. Jeg er meget glad for, at WWF vil få en så respekteret personlighed som sin næste præsident", siger afgående WWF præsident Yolanda Kakabadse.

WWF’s nye præsident har også stor erfaring med det internationale arbejde med biodiversitet. Han har været en af hovedkræfterne bag en global undersøgelse ‘The Economics of Ecosystems & Biodiversity’, der var bestilt af G8 + 5 og faciliteret af UNEP i 2008-2011.

Hans arbejde vedrørende bæredygtighed, natur-kapital og biodiversitet har vundet ham international anerkendelse med flere internationale priser.

Han er grundlægger og administrerende direktør for GIST Advisory, et specialiseret konsulentfirma, der hjælper regeringer og virksomheder med at vurdere og regulere deres indflydelse på naturen og mennesker.
Pavan Sukhdev er også udnævnt som UNEP Goodwill-ambassadør i 2012, og blev valgt som Årets Personlighed ved Environmental Finance i 2010.

Marco Lambertini, generaldirektør i WWF International, siger: "Jeg er meget glad for at kunne byde Pavan Sukhdev velkommen som vores næste præsident for WWF International's bestyrelse. Pavans passion og viden om den indbyrdes afhængighed mellem økonomiske og naturlige systemer stemmer fuldt overens med WWF's ambitioner på dette område i en tid, hvor biodiversitet og naturressourcer er under et enormt pres. Vi står midt i en afgørende tid lige nu, hvor der er en stigende anerkendelse af den afgørende rolle, som sunde økosystemer har for vores velbefindende, sociale stabilitet og økonomisk udvikling”.

Pavan Sukhdev fortæller selv, at han er beæret over at blive bedt om at overtage posten som præsident i WWF International’s bestyrelse:

"Jeg er meget glad for at komme ind i WWF på et tidspunkt, hvor organisationen netop har gennemgået en modernisering og defineret nye måder at arbejde på for at gøre en forskel, der betyder at vi kan re-definere menneskehedens forhold til planeten. Netop vores generationer og WWF har en kæmpe mulighed for at opbygge en bæredygtig fremtid – vi har momentum på vores side".

Pavan Sukhdev erstatter præsident Yolanda Kakabadse, der stopper i slutningen af året.
 
WWF's nye internationale præsident Pavan Sukhdev
© Deutsche Bank / WWF Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus