Europa-Parlamentet siger nej til illegalt tømmer | WWF Denmark

Europa-Parlamentet siger nej til illegalt tømmerNyhed lagt på den 17 juni 2010   |  
Indonesien Skovhugst Skov Afskovning Tømmer
Timber industry . Balikpapan, Kalimantan Timur, Kalimantan (Borneo), Indonesia
© Tantyo Bangun / WWF
I går har et stort flertal i Europa-Parlamentet (644 ud af 685 stemmer) stemt for en lovgivning, som vil sikre at illegalt træ og træprodukter holdes ude fra EU-markedet. 

Hvis loven bliver vedtaget i EU’s Ministerråd til september, vil det betyde, at alt illegalt tømmer og træprodukter bliver udelukket fra EU-markedet fra 2012.

Skovejere eller virksomheder, der importerer tømmer skal fra 2012 levere information om, hvor det kommer fra og dokumentere, at det er lovligt.

Takket være afstemningen i Europa-Parlamentet i dag, må den europæiske tømmerindustri kun benytte lovligt træ. De som har tjent på illegal tømmerhugst og ødelæggelse af skove rundt om på kloden har endelig fået et fortjent slag i ansigtet. Efter år med ukontrolleret ødelæggelse af skovene og ukontrolleret handel med tømmer, griber EU omsider til handling for at reducere sit fodaftryk på verdens skove,” siger Anke Schulmeiter, der står for WWF’s skovarbejde i forhold til EU.

WWF takker medlemmerne af Europa-Parlamentet for deres beslutning om at tage seriøse tiltag mod illegale aktiviteter, som ødelægger store dele af verdens skove hvert år.

Efter Europa-Parlamentet forventes det, at Rådet med EU's landbrugsministre stemmer for lovgivningen i september, hvorefter loven vil træde i kraft i 2012.

For yderligere information:

Anke Schulmeister, WWF Forest Policy Officer, Tel. +32 (0) 2 740 09 22, email: aschulmeister@wwfepo.org

Stefania Campogianni, Press Officer, WWF European Policy Office, Tel.+32 (0)2 743 88 15, mob. +32 (0)499 539736, Mob: +32 (0) 499 539736, email: scampogianni@wwfepo.org
Indonesien Skovhugst Skov Afskovning Tømmer
Timber industry . Balikpapan, Kalimantan Timur, Kalimantan (Borneo), Indonesia
© Tantyo Bangun / WWF Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus