Sådan gør du | WWF Denmark

Sådan gør duDu kan i princippet skrive dit testamente selv. For at være gyldigt skal testamentet blot være underskrevet af en notar eller af to vidner.
Ønsker du at oprette et testamente, er det er en god ide at kontakte en advokat. Så er du sikker på, at testamentet er korrekt udformet, og at din vilje bliver tolket efter hensigten. Advokaten kan også forudse de situationer, som du måske ikke selv har tænkt på, ligesom advokaten kan være med til at sikre, at din arv ikke belastes unødigt af afgifter.

Testamentetyper

For at et testamente skal være gyldigt, skal det enten underskrives af en notar eller af to vidner. Et notartestamente opbevares i et centralt register, hvilket sikrer, at testamentet altid kommer frem i lyset, når det engang bliver aktuelt. Det gælder ikke altid for et vidnetestamente, som tillige kan have formuleringer, der kan være svære at fortolke eller ligefrem blive erklæret ugyldigt.

Oplysninger til advokaten

Du kan spare tid og penge ved at forberede dig hjemmefra. Spørg advokaten, hvilke papirer du skal medbringe.

Advokatens pris

Advokatens pris er afhængig af den enkeltes situation, og hvor meget tid advokaten skal bruge, men i de fleste tilfælde kan man oprette testamente for nogle få tusinde kroner. Bed evt. advokaten om et overslag på, hvad det vil koste i dit tilfælde. Vi henviser gerne til en advokat i dit lokalområde.

Kontakt os om arv