Det kan du gøre | WWF Denmark

Hvad kan jeg gøre?

© Bjorn Holland

LAV BÆREDYGTIGE FORANDRINGER I DIN LIVSSTIL

© © Martin Harvey / WWF

Du kan ændre din kost


En af de bedste ting, du kan gøre for planeten er at ændre, hvad du spiser. Ved at spise en sund kost med mindre kød og flere plantebaserede produkter, mindre madspild og kun fisk fra bæredygtige fiskerier, så er du aktivt med til at beskytte planeten. 

Læs omkring fødevarer betydning for planeten.
© N.C. Turner / WWF

Du kan ændre, hvad du køber

Husk at genbruge, købe færre ting og vælge bæredygtige produkter. Du kan for eksempel vælge kun at købe papir og træ, som er genbrugt eller fra bæredygtig træproduktion med FSC-certifikat. Så er du sikker på, at du ikke er med til at ødelægge klodens unikke skovområder.

Læs mere om FSC-træ her.
© National Geographic Stock/ Sarah Leen / WWF

Du kan skifte til grøn energi

Vær med til at kæmpe mod klimaforandringerne og vær med i kampen for mere frisk luft! - Skift brugen af  fossile brændsler ud med vedvarende energi. Du kan for eksempel skifte til elbil og sætte solceller op på dit hus.

Læs mere om WWF's klimaarbejde.
© Brian J. Skerry / National Geographic Stock / WWF

Du kan stille flere spørgsmål

Din stemme er et magtfuld! Vær med til at efterspørge natur-venlige produkter. Stil krav til dit supermarked ved at skrive til dem og kræve, at de kun sælger produkter med palmeolie, hvor produktionen af olien ikke har været med til at rydde værdifulde skovområder. Læs mere om bæredygtig produktion af palmeolie her

Du kan også stille krav til din fiskehandler. Brug WWF's Fiskeguide, når du handler fisk og skalddyr.
© Torben Mayer/Fiskeri- og Søfartsmuseet

Du kan udforske og beskytte naturen lokalt

Brug naturen i dit lokalområde og støt lokale initiativer til at bevare natur og vilde dyr. Det kan være alt fra affaldindsamlinger på stranden til at etablere haver inde i byen. 

Læs for eksempel om WWF's aktuelle kampagne for at rense danske strande for plastik.