Regeringen bevæger sig baglæns til skade for planeten | WWF Denmark

Regeringen bevæger sig baglæns til skade for planetenNyhed lagt på den 28 september 2015   |  
Bæredygtig energi i Afrika.
© Will Boase - WWF Norge
Debatindlæg af Kim Nøhr Skibsted, kommunikationsdirektør i Grundfos og Gitte Seeberg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden bragt i Børsen 25.9.

Vi lever i et land, hvor en stadig større del af vores rigdom stammer fra eksport af teknologier, der gør verden til et bedre sted.

Dansk erhvervslivs produkter og løsninger er blandt meget andet med til at sikre produktion af grøn energi, mindske spild af energi og reducere udledning af den CO2, der resulterer i de klimaforandringer, som sender mennesker på flugt, skaber ekstremt vejr og forårsager hungersnød og mangel på rent drikkevand.

Er det ikke fantastisk? Alt sammen samtidig med at det skaber job herhjemme og giver råd til velfærd for både unge og ældre.

Sidste år udgjorde eksporten af grønne energiteknologier 43,6 mia. kr. Samtidig var væksten i forhold til 2013 på 15,4 pct., hvilket ganske få andre erhverv kan matche. Den samlede vareeksport steg med begrænsede 0,6 pct. Af samme grund bliver de grønne energiteknologier vigtigere og vigtigere for vores land og udgør nu 7 pct. af den samlede vareeksport. Det er blevet et af Danmarks største eksporterhverv. Faktisk er væksten så stor, at Danmark i 2014 eksporterede 211 pct. mere grøn energiteknologi end i 2005.

Drønærgerligt at droppe målene
Med sådan et væksteventyr skulle man forvente, at politikerne, der naturligvis er interesserede i at skabe et rigere Danmark, vil gøre alt, hvad der står i deres magt, for at sikre bedre vilkår for det erhverv, der om noget driver væksten og skaber arbejdspladser.

Derfor er det også så drønærgerligt, hvis Venstre-regeringen dropper eller svækker de danske klimamål frem mod 2050.

Når man skaber tvivl om de danske ambitioner, træder et skridt baglæns, så skader man en af de brancher, Danmark skal leve af i fremtiden, og som bidrager positivt til planetens fremtid.

Det kan regeringen ikke have nogen interesse i.
Bæredygtig energi i Afrika.
© Will Boase - WWF Norge Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus