Tanzania: Berygtet elfenbenssmugler idømt 12 års fængsel | WWF Denmark

Tanzania: Berygtet elfenbenssmugler idømt 12 års fængselNyhed lagt på den 06 marts 2017   |  
Afrikansk elefant.
© © PJ Stephenson / WWF
Af Ronyia Sindi

Gennembrud: Boniface Matthew Mariango - en af Tanzanias mest eftersøgte elfenbenssmuglere - er blevet idømt 12 års fængsel for sine forbrydelser

Mariango – der lokalt går under øgenavnet ’djævlen’ – blev anholdt tilbage i november 2015, efter at have været efterlyst i årevis.

Mariango var i besiddelse af hele 118 stødtænder, da han blev anholdt. Han er nu dømt for, at være ansvarlig for tusinder af krybskytter-drab på elefanter. Mariango sættes i forbindelse med 15 krybskytter-bander i fem forskellige lande.

WWF: Stærkt signal
Programleder for skov- og biodiversitet, wildlife-ekspert hos WWF Verdensnaturfonden, Bo Normander, glæder sig over nyheden:

- Vi er glade for, at Tanzanias myndigheder sætter effektivt ind over for de kriminelle bagmænd bag ulovlig handel med truede dyr. Dommen sender et stærkt signal om, at Tanzania tager problemet alvorligt og arbejder på at udrydde krybskytteri i landet.

Også WWF Tanzania glæder sig:

Vi ønsker myndighederne i Tanzania tillykke med dommen. Den sender et stærkt budskab om, at regeringen arbejder benhårdt for at udrydde krybskytteri, siger Amani Ngusaru, landedirektør for WWF Tanzania.

Fakta: Dramatisk fald
Naturreservatet Selous, et stort og fredet område i Tanzania, havde tidligere en høj bestand af elefanter, men netop på grund af krybskytteri, er det ikke længere tilfældet. På mindre end 40 år er bestanden faldet fra 110.000 elefanter til kun 15.000 – et dramatisk fald på 90 procent. 

Vær med til at beskytte truede dyr. Bliv Truede Dyr Partner

 
Afrikansk elefant.
© © PJ Stephenson / WWF Forstør
Konfiskerede stødtænder - stablet op til afbrænding.
© Sinziana Maria Demain/WWF Africa Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus