Fødevareministeren på dybt vand | WWF Denmark

Fødevareministeren på dybt vandNyhed lagt på den 03 september 2013   |  
Karen Hækkerup på sejltur på Øresund med WWF
© Erik Albertsen/WWF
Glubske søstjerner på rov og snedige muslinger på flugt var blandt de historier akvariechef Jens Peder Jeppesen kunne berette om, da dagens ”fangst” var kommet ombord på Øresundsakvariets fartøj Ophelia. Hver dag udspiller der sig dramatiske historier blandt havbundens fascinerende dyr, der har tilpasset sig det udfordrende miljø på bunden og de mange farer, der lurer i vandet.

Der er dog desværre ikke blevet gjort tilstrækkeligt for at passe på havnaturen omkring Danmark, der især lider under overfiskeri, skadelige fiskerimetoder og for mange næringsstoffer og miljøfremmede stoffer. Og det var baggrunden for at WWF, Greenpeace, Danmarks Naturfredningsforening og Oceana havde inviteret politikerne ud af deres kontorer og i samarbejde med Øresundsakvariet arrangeret en tur ud på havet.

Med på turen var bl.a. fødevareminister Karen Hækkerup, Steen Gade, Lone Loklindt, Henning Hyllested, Johannes Lundsfryd og Jørgen Lysemose, der alle fik mulighed for at stifte bekendtskab med havets sjove og fascinerende dyr. Men dagen bød også på mange livlige diskussioner.

I WWF ønsker vi bl.a. at der oprettes store områder, der beskyttes mod forstyrrende menneskelige aktiviteter, såsom trawlfiskeri. Det vil også være nødvendigt at styrke betingelserne for bæredygtigt og skånsomt fiskeri. Kommende politiske forhandlinger om bl.a. Naturplan Danmark, fiskeripolitik og havstrategidirektivet vil i den sammenhæng blive afgørende.

Der var også rundvisning i Øresundsakvariet, hvor deltagerne kunne tage Øresunds mange naturtyper i nærmere øjesyn, ligesom de fik nogle helt konkrete bud med hjem, der skal vise vejen til et sundt havmiljø i Danmark.

Du kan læse mere om WWF’s arbejde for havet her: http://www.wwf.dk/wwfs_arbejde/danmark/havet_omkring_danmark2/

Karen Hækkerup på sejltur på Øresund med WWF
© Erik Albertsen/WWF Forstør
Karen Hækkerup, Steen Gade og Jørgen Lysemose ser på søstjerne på Øresundstur.
© Erik Albertsen / WWF Forstør
Akvariechef for Øresundsakvariet Jens P. Jeppesen fortæller om Danmarks unikke havnatur.
© Erik Albertsen / WWF Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus