MSC-certifikat er en kæmpe sejr for grønlandsk fiskeri | WWF Denmark

MSC-certifikat er en kæmpe sejr for grønlandsk fiskeriNyhed lagt på den 30 maj 2017   |  
Projektkoordinator Kaare Winther Hansen fra WWF i Grønland
© WWF Denmark
I sidste uge fik det udenskærs fiskeri efter hellefisk i Vestgrønland tildelt det blå MSC-miljømærke som det første hellefiske-fiskeri i verden.

- Det er en stor og vigtig sejr for de grønlandske fiskere, at man nu efter flere års indsats har fået MSC-certificeret det udenskærs fiskeri efter hellefisk i Vestgrønland. Fra WWF ønsker vi de grønlandske fiskere og organisationen Sustainable Fisheries Greenland tillykke, lyder det fra WWF Verdensnaturfondens medarbejder i Nuuk, Kaare Winther Hansen.

MSC-certificeringen garanterer, at der ikke sker overfiskeri, og at der stilles krav til, at fiskeriet dokumenterer og minimerer bifangst af sårbare arter og påvirkning af sårbare marine områder.

Med MSC-certificeringen af hellefisk får de grønlandske myndigheder klare linjer for, hvordan de kan bakke fiskeindustrien op i sin målsætning om at sikre en langsigtet bæredygtighed i det grønlandske fiskeri og leve op til kravene fra MSC.

Fiskeri udgør cirka 90 procent af Grønlands eksportindtægter.

I forvejen er det vestgrønlandske fiskeri efter rejer og stenbider MSC-mærket.

- Det stigende antal MSC-certificerede fiskerier i Grønland viser, at det er muligt at skabe de nødvendige forbedringer i erhvervet. Derfor er det naturligt at diskutere, hvilke fiskerier der bør stå næst i rækken til at blive certificeret, som fx indenskærs-fiskeriet efter hellefisk i Vestgrønland, siger Kaare Winther Hansen.

På den grønne liste i WWF’s Fiskeguide

MSC-certificeringen betyder samtidig, at den vestgrønlandske udenskærs hellefisk nu er kommet på den grønne liste i WWF’s fiskeguide, hvilket angiver, at fisken stammer fra et bæredygtigt fiskeri. Fiskeguiden, som netop er udkommet som app, er et redskab, som benyttes af mange forbrugere og virksomheder i flere lande til at vælge bæredygtige produkter fra havet.

- Vi er rigtig glade for, at vi kan anbefale grønlandske hellefisk i WWF’s Fiskeguide, og at forbrugerne nu har fået mulighed for at købe MSC-mærkede hellefisk. Lad os håbe, at der i Grønland bliver vilje til at påbegynde MSC-certificeringsprocesser i de resterende fiskerier, så alle fiske- og skaldyrsprodukter fra Grønland i fremtiden kan bære det blå MSC-mærke til gavn for såvel fiskerierhvervet, havnaturen som verdens forbrugere, slutter Kaare Winther Hansen.
Projektkoordinator Kaare Winther Hansen fra WWF i Grønland
© WWF Denmark Forstør
Hellefisk indhandles i Grønland
© Rune Langhoff / WWF Forstør
WWF's Fiskeguide App
© WWF-Denmark Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus