Moskusokse | WWF Denmark

Moskusokse



Moskus Okse Dyr Arktis rel=
Muskox (Ovibos moschatus), Ellesmere Island, Nunavut, Canada, Arctic.
© Staffan Widstrand / WWF

Den arktiske drøvtygger

Moskusoksen findes i dag i stort antal i Grønland.

Den findes naturligt i Nord- og Østgrønland, mens den blev indført i området omkring Kangerlussuaq i 1960erne, hvor væksten i bestanden siden har været meget stor.

Den grønlandske befolknings jagt på moskusokse er reguleret og sæsonbetinget.

Der er i Grønland ligeledes begrænset trofæjagt på moskus, hvilket er med til at holde bestanden på et bæredygtigt niveau.

Moskusoksen er en drøvtygger og lever primært af pil og græs.

Fakta om moskus

 
	© Rune Langhoff / WWF
Moskusoksen har en skulderhøjde på cirka 150 centimeter.

Hanner vejer op til omkring 320 kilo, mens hunner vejer omkring 200 kilo.

Mens moskus i sommerperioden færdes i flokke på 5-10 dyr, vil de om vinteren af og til samle sig i flokke på helt op til 50-60 dyr. 

Moskusokse findes naturligt i det nordlige og østlige Grønland, i det nordlige Canada og i det nordlige Rusland. 

Status: Ikke truet
 
	© WWF
© WWF