Verdens største aftale om havbeskyttelse nu en realitet | WWF Denmark

Verdens største aftale om havbeskyttelse nu en realitetNyhed lagt på den 28 oktober 2016   |  
Kejserpingviner i snestorm ved Dawson-Lambton Glacier, Antarktis.
© Fritz PölkingWWF
24 lande og EU blev i nat enige om fiskeriaftale for Ross Hav ud for Antarktis – et enormt område på størrelse med Spanien, Frankrig og Tyskland til sammen.
 
Aftalen faldt på plads under det 35. møde i Kommissionen for Bevarelse af Antarktis’ Maritime Levende Ressourcer (CCAMLR) i Hobart på Tasmanien, syd for Australien.
 
Den maritime beskyttelsesaftale indebærer totalforbud mod fiskeri i 2/3 af det 1.550.000 kvadratkilometer store Rosshavet i 35 år.
 
- Aftalen om at skabe denne beskyttelse af Ross Hav ud for Antarktis viser, hvordan nationer kan gå sammen om at gøre reelle fremskridt for planeten. Mange parter har arbejdet hårdt og længe for at finde fælles fodslag og skabe historie i dag. Aftalen viser vejen for andre pressende havbeskyttelses-aftaler rundt om i verden, siger lederen af WWF Internationals hav-arbejde, John Tanzer.
 
- Der er tale om en meget vigtig aftale. Det beskyttede havområde er helt unikt og er hjemsted for meget rigt dyreliv med hvaler, pingviner, sæler, spækhuggere, fisk og mikroorganismer (Krill). Vi havde gerne set, at det beskyttede område var blevet endnu større og at beskyttelsen var blevet permanent. Det vil vi nu arbejde for, understreger Christoph Mathiesen, programleder for fiskeri og akvakultur hos WWF Verdensnaturfonden.
 
- Også de hjemlige danske farvande har brug for yderligere beskyttelse. De områder – som Øresund – der har været beskyttet, viser at beskyttelsen rent faktisk er en stor gevinst ikke alene for naturen, men også for fiskeriet, siger Christoph Mathiesen.
 
Kejserpingviner i snestorm ved Dawson-Lambton Glacier, Antarktis.
© Fritz PölkingWWF Forstør
Antarktis.
© Nature pl.com/Chris Gomersal/WWF Forstør
Antarktisk krill (Euphausia superba) fotograferet i ishavet ved Weddell Sea.
© Nature pl.com/Ingo Arndt/WWF Forstør
Southern right whale (Eubalaena australis) underwater off the Auckland Islands, New Zealand (sub Antarctic islands).
© Brian J. Skerry / National Geographic Stock / WWF Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus