Tre uafhængige og temmelig dystre rapporter skriger på handling | WWF Denmark

Tre uafhængige og temmelig dystre rapporter skriger på handlingNyhed lagt på den 22 november 2012   |  
Energi Klima Elektricitet
Lit up buildings using large amounts of electricity, Toronto, Ontario, Canada.
© National Geographic Stock/ Jim Richardson / WWF
Verdensbanken, FN's Miljøprogram og Det Internationale Energiagentur publicerer i denne uge på dansk grund hver deres klimaanalyse.

De tre rapporter kan hentes her:

UNEP Gigatonne Gap Report (FN's Miljøprogram)

World Bank 4 Degree Report (Verdensbanken)

International Energy Agency World Energy Outlook 2102 report (Det Internationale Energiagentur)

Hos alle tre organer er konklusionen samstemmende med budskabet, som WWF Verdensnaturfonden har slået på tromme for i årevis: Vi står på kanten af en verden, der ser katastrofalt anderledes ud som følge af voldsomme klimaforandringer, hvis ikke verdens ledere formår at omstille sig til en grønnere verden i et hulens tempo. Og det nødvendige tempo bliver bare højere og højere for hvert år, der passerer.

Verdensbanken konkluderer, at kloden er på vej mod en temperaturstigning på 4 grader frem til 2060. Også FN's miljøprogram forudser mindst en 4 graders stigning og Det Internationale Energiagentur er pessimistiske i forhold til at holde temperaturstigningen under de to grader, som er naturens smertegrænse.

"De meget pessimistiske konklusioner bliver draget i lyset af de løfter og trends, der er gældende lige nu. Hos WWF understreger vi den del af budskabet, som stadig er i spil - nemlig, at 2 graders målet kan nåes. Men at det kræver dramatisk handling NU! Omstilling til grøn, vedvarende energi og en større effektivisering af energien er de håndtag, der for alvor skal skrues på", udtaler Hanne Jersild, seniorrådgiver hos WWF Verdensnaturfonden.

Læs mere om WWF's 2050-vision her.


Energi Klima Elektricitet
Lit up buildings using large amounts of electricity, Toronto, Ontario, Canada.
© National Geographic Stock/ Jim Richardson / WWF Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus