Ny skovpolitik fra APP er godt nyt for regnskoven. Hvis den holder. | WWF Denmark

Ny skovpolitik fra APP er godt nyt for regnskoven. Hvis den holder.Nyhed lagt på den 12 februar 2013   |  
Borneo Landbrug Skov Afskovning
A farmer facing us as the forest burns around him Tanjung Puting National Park Kalimantan (Borneo), Indonesia
© Tantyo Bangun / WWF
Firmaet Asia Pulp and Paper (APP) har besluttet sig for at ændre skovpolitik. Den asiatiske papirleverandør har tidligere været berygtet for at hugge fredet skov ned i områder, hvor den truede sumatratiger og orangutang har sit hjem. Men ifølge APP er dette nu fortid.

Store internationale virksomheder havde allerede boykottet samarbejdet med APP. Samtidig har virksomheden været under et stort pres fra blandt andre WWF, som har arbejdet intenst for at få Asia Pulp and Paper til at ændre adfærd. Derfor er glæden over APP’s udspil stor hos WWF – men også blandet med en portion sund skespsis:

Hvis APP rent faktisk følger op på initiativerne, ja, så er det en fantastisk nyhed for Indonesiens skove, biodiversitet og borgere”, siger Gitte Seeberg, som er generalsekretær i WWF Verdensnatunden.

Direktør for WWF i Indonesien, Nazir Foead, uddyber, at APP i sine nye retningslinjer i høj grad lever op til WWF’s krav til virksomheden. Men han maner samtidig til besindighed på grund af firmaets mange tidligere brudte løfter:

Desværre har virksomheden en lang historie med forpligtelser over for WWF, kunder og andre interessenter, som den ikke har levet op til”.

WWF opfordrer derfor virksomheder, som vil handle med APP, til at indtage en afventende holdning og lade APP bevise, at de denne gang rent faktisk vil ændre adfærd. 

Læs pressemeddelelsen fra WWF Indonesien her.
Borneo Landbrug Skov Afskovning
A farmer facing us as the forest burns around him Tanjung Puting National Park Kalimantan (Borneo), Indonesia
© Tantyo Bangun / WWF Forstør

Kommentarer

blog comments powered by Disqus